Serbien

ATT KUNNA BIDRA

6 May 2011

Kategori:

Det har gått snart ett år sedan jag åkte till Belgrad för första gången. Syftet med resan var att hjälpa till vid uppbyggnaden av en kyrka där man startade med tom kassa. Församlingen blev av med sina lokaler på 70-talet och har sedan dess drivit verksamheten i ett bostadshus. Så när man efter 20 års ansökan fick ett beviljat bygglov var det bara att sätta igång och jobba, var efter vänliga människor har skänkt pengar till bygget.

Det har nu blivit tre resor och löpande kontakt var efter frågor dyker upp. Jag har bidragit med min kunskap för att förenkla processen och hitta prisvärda alternativ som samtidigt är energieffektiva eftersom elen i Serbien är en stor utgiftspost. Färgsättning både invändigt och utvändigt, materialval, planering av kök, badrum och belysning är några delar av mitt ideella arbete. Senast tog jag fram en rumsbeskrivning där varje rum är beskrivet in i minsta detalj med val och lösningar på problem.

En härlig känsla att kunna bidra med sin kunskap. Vid framförallt den första resan blev det även en del praktiskt arbete. Vi var den gången 7st från Örebro som tillsammans lade 200kvm klinkers. Min tid delades även med besök i butiker för materialval och en del ritningsarbete för diskussion om praktiska lösningar.

För närvarande står bygget ganska stilla på grund av pengabrist, så kan du tänka att skänka en summa är du välkommen att höra av dig. Stort som smått är alltid välkommet!

Bilder efter resan i februari. Foto - Anna Cedermark

Bilder tagna vid tidigare resor i maj och spetember


blog comments powered by Disqus