TegelUte

VÄLKOMMEN!

21 March 2011

Kategori:

Vårt eget objekt har vi arbetat med i mer än 10år och är ett hus på över 100år. Huset var mycket nergånget när vi köpte det och en stor del i att vi orkat är att vi har jobbat i projekt. Att köra intensivt i en period och sedan vila upp sig och göra andra roliga saker en period gör att glädjen i att hålla på finns kvar. Vi valde objekt delvis utifrån att det var ett renoveringsobjekt, men även att det fanns möjligheter att göra så mycket projekt man har lust till. För projekten tar aldrig slut! Om man inte vill det förstås. Hela tiden kommer det nya tankar på lösningar och förbättringar.

Fokus just nu ligger på trädgården vilket gör att man har en avgränsande projektperiod i årstiderna. Visst är det segt att vänta ut våren innan man drar igång, samtidigt som det är skönt när hösten kommer och man slipper klippa gräset och får krypa in framför brasan istället.

Ett lyckat projekt ska ha ett avgränsat område och gärna en satt tidsram. Jag jobbar hellre lite sena kvällar, när jag vet att det har ett slut och man ser fram emot resultatet. Samtidigt är det bra när man har hantverkare inblandade att ha ett satt slutbesiktningsdatum. Är alla insatta i projektplanen och har godkänt den innan man drar igång är det lättare att få alla inblandade att hålla sina åtaganden inom ramarna.

Visst stöter man ofta på oförutsatta tidsödande moment, men en bra tidsplan har plats för endel av detta. Börja med att göra en checklista på vad som ska göras. Försök att fördela ner det i moment som är greppbara och strukturera ordningen som alla inblandade kommer in i bilden. Gör en riskanalys på vad som skulle kunna hända som påverkar tidsplanen och därmed kunna hitta vilka delar och personer som blir berörda. Tänk på att många saker tar längre tid än man tror, framförallt inköp. 

Foto: Anna Cedermark


blog comments powered by Disqus